By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »
One of the world's top 10 piercing and tattoo studio’s

Zelf Een Piercing Zetten

Zelf Een Piercing Zetten

Jezelf thuis piercen is verleidelijk aar niet aan te raden. Bespaar jezelf moeite, pijn en eventuele complicaties. Meer informatie over de risico’s en waarom het belangrijk is naar een professionele studio te gaan.

 

De lockdown betekent voor iedereen dat ze moeten wachten met dingen die mogelijk gepland stonden of dat je nog even geduld zal moeten hebben totdat je je volgende piercing kunt laten zetten.


We snappen het écht wel, maar helaas is thuis zelf piercen niet de oplossing.


We zien het weleens, mensen die op het internet gaan zoeken, een naald en sieraden kopen en zelf aan de slag gaan. Maar doe dit alsjeblieft niet!


Je weet nooit zeker of deze naald gesteriliseerd is en of de verkoper(s) de nodige maatregelen hebben genomen. Uiteindelijk dragen zij geen verantwoordelijkheid voor jouw veiligheid en gezondheid.


Over gepaste materialen voor piercings kunnen we een boek schrijven (lees hier onze blog). Een eerste piercing sieraad dient in in alle gevallen van titanium te zijn vervaardigd en steriel te zijn.

 

We krijgen helaas dagelijks te maken met mensen die contact met ons opnemen en ons foto’s sturen van piercings die ze thuis hebben gezet. In vrijwel alle gevallen leidt dit tot complicaties en hoewel we iedereen zo graag mogelijk helpen is voorkomen echt beter dan genezen.
In deze periode, waarin we allen al bezorgd zijn over onze algemene gezondheid, is ons advies om hier absoluut NIET zelf aan te beginnen.


Heb nog even iets langer geduld en laat je nieuwe piercing in een professionele studio zetten.

 

Als je je piercing wilt verwisselen of problemen ervaart is het mogelijk om bij ons een afspraak te maken maar voor het zetten van een nieuwe piercing is het zaak om nog even te wachten totdat we weer open gaan.

 

Laat dus geen piercings thuis of bij iemand anders in huis zetten die niet in het bezit zijn van een vergunning van de GGD. Er zijn voorwaarden en richtlijnen waar elke studio zich aan dient te houden en deze zijn niet zomaar in het leven geroepen. We hebben hier lang voor gestudeerd en over geleerd en stellen jouw veiligheid en gezondheid voorop.

 

Mocht je interesse hebben in het zetten van piercings of het piercing vak en wil je hier op een veilige en verstandige manier meer over leren? Dan kan je je inschrijven voor onze workshop op 2 maart waarin we je alles uitleggen over het piercing vak.

 

Voor nu is het nog even een kwestie van geduld en we kunnen niet wachten om jullie weer te mogen verwelkomen!

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published